AксесоариAксесоари®

Eclisse BIAS

Eclisse BIAS™, вграден противоударен механизъм

Eclisse BIAS™ е плавното затварящо устройство за плъзгащи се вградени врати, напълно интегриран в релсата. Невидим отвън, то е оборудвано с маслено бутало, което забавя и тихо придружава вратата във фаза на затваряне. Eclisse BIAS™ е подходящ за стъклени или дървени врати и за всяка система от плъзгащи се врати Eclisse (с изключение на Circular и Novanta). Гарантира затварянето на панел на врата до 40 кг. Въпреки това, той предлага добра забавяща сила за врати до 100 кг.
Eclisse BIAS™ UP

Eclisse BIAS™ UP, универсалното плавно затваряне за вградени плъзгащи се врати

Eclisse BIAS™ UP е плавно затваряне за вградени врати, които могат да се поставят в плъзгаща се врата на която и да е марка, без да се свалят касата и первазите. Той може да бъде инсталиран от всеки в рамките на пет минути. BIAS™ UP е универсален и съвместим с всяка марка вградени системи на пазара, снабдена със стъклени или дървени панели за врати.

Как действа Eclisse BIAS™ UP?

Eclisse BIAS™ UP е универсалният аксесоар, който може да се монтира на всяка плъзгаща се врата с каса и дървен панел и позволява затварянето без да се удря, като се запази вратата от случайни удари и пукнатини. Подходящ за всяка плъзгаща се врата, особено за тези, които водят до сервизни помещения, като например килери или перални. Основното предимство на Eclisse BIAS™ UP идва от факта, че се поставя директно върху външната страна на панела на вратата, без да се премахва съществуващ елемент, така че да може да бъде инсталиран и от неспециалист в DIY.

НАЛИЧНИ ЦВЕТОВЕ

• БЯЛО • КАФЯВО • СИВО

Eclisse BIAS™ DS

Eclisse BIAS™ DS

Двупосочният успокоител

Плавно затваряне и отваряне с вграден противоударен механизъм, Eclisse BIAS DS е напълно скрит в релсата. Невидим отвън, Eclisse BIAS DS се забавя и леко се приближава към вратата, както по време на затварянето, така и по време на отварянето на вратата. Подходящ за всички модели, с изключение на Telescopic, Novanta и Circular. Може да се монтира на панели на вратите с тегло до 100 кг, което предлага добра забавяща мощност. Подходящи за единични и двойни плъзгащи се вградени врати.

Syntesis® Skirting

Syntesis® Skirting

Фантастична, модерна и минималистична

Харесва ли ви да имате врата с ефекта на сливане, но мразите комбинацията с традиционните первази? Eclisse има решението. Синхронизиращият адаптер Syntesis® означава, че первазите могат да се изравнят със стената, както и с вратите. Иновативен начин за дефиниране на простота и елегантност. За разлика от традиционните первази, тази система позволява на первазите да се изравнят по цялата стена с помощта на тапетни или вградени плъзгащи врати.

Традиционни первази

Мебелите могат да бъдат поставени директно до стената, без да се приспособяват первазите. Eclisse прави възможно създаването на специален алуминиев профил за стенната конструкция, преди да бъде измазан или монтиран гипскартон и преди полагане на пода. В перфектна хармония с останалата част от колекцията Syntesis®. Има дори система, която позволява поставянето на LED ленти в профила, създавайки зашеметяващ светлинен ефект.

Синтетични первази

ТЕХНИЧЕСКА СПЕЦИФИКАЦИЯ

• Профилите са предназначени за използване с височина от 60 мм, но при необходимост могат да бъдат монтирани на по-високо ниво. • Профилите са изработени от екструдиран алуминий и разполагат с 3 вътрешни камери, които гарантират твърдост и прецизно съединяване с помощта на адаптери. • За масивни стени препоръчваме закрепването с помощта на силно лепило, докато за стените на конструкция те могат да бъдат завинтени през предварително пробитите отвори.

Използване на LED осветление*

Syntesis® Skirting работи като стъпков индикатор / осветител
Гърбът на перваза трябва да бъде фрезован с 4 мм навътре и 25 мм отгоре;
Фиксирайте лентата с LED на задната страна на фрезоването;
Намалете височината на рамката с минимум 2 мм, за да излезе светлината.

*Не са включени светодиоди

e-motion

e-motion

„[e] motion“ е новият линеен мотор на Eclisse.

[e] Motion е новият линеен мотор за плъзгащи се врати Eclisse. Приложената магнитна технология го прави много тих и лесен за инсталиране. Моторът вече е снабден със захранващи и кабелни превключватели и е готов да бъде вкаран в моделите Single.

Включване и използване

Трябва само да свържете мотора към захранването (AC 230v) и да включите превключвателя.

Самостоятелно настройване

Иновативната електронна система за управление, инсталирана в релсата, започва процес на самоуправление, който усеща големината, теглото и триенето на вратата, за да се настрои цикълът на отваряне и затваряне на вратата (скорост и ускорение).

Регулируем

След като тестването приключи, е възможно да промените скоростта на отваряне на вратата, времето за отваряне и чувствителността към препятствията.

Стандартно са монтирани за следните функции:

Push&Go: чрез лек ръчен импулс върху дръжката на вратата системата автоматично стартира цикъл на отваряне
Автоматично: вратата се отваря с помощта на импулс от радар, ключ или дистанционно управление. След отваряне вратата се затваря автоматично.
Отваряне: при избор на този режим вратата продължава да се отваря. Тази функция позволява ръчното отваряне на вратата.
Ръчно: в случай на прекъсване на захранването, [e] движението работи в ръчен режим. Липсата на механични елементи обаче гарантира леко и безшумно движение.

Допълнителни приспособления:

Дистанционно
Радар
Електромеханична брава с дистанционно управление

[e]Motion е подходящ за:

– SINGLE, LUCE единична, UNILATERAL, EWOLUTO®
– Размери на отвора в мм: L 700 ÷ 1300 x H 1000 ÷ 2600
– Максимално тегло на вратата 80 кг
– Започвайки от завършена дебелина на стената от 95 мм

Забележка: ако е приложен към вече инсталирана плъзгаща система, разстоянието H се намалява с приблизително 20 mm.

ECLIS 5 захранващ блок

ECLIS 5 захранващ блок

Това електронно устройство извършва бързо отваряне, но меко затварящо движение, едновременно при двойна врата.

Монтиран е в релсата, поради което не се вижда външно.• Доставя се с мотор, който вече е монтиран на трасето, включително и електронна платка с микропревключватели и силов трансформатор.

• Самонастройваща се скорост на базата на размерите на отвора и теглото на вратата
• В случай на спиране на захранването, след 10 секунди вратата може да бъде отворена / затворена ръчно.
• Максимално тегло на вратата 70 кг (дървени и стъклени врати).

Подходящ за Eclisse SINGLE и DOUBLE, LUCE единични и двойни, EWOLUTO единични и двойни, UNILATERAL.

Размери на проходите за единични врати: ширина от 600 до 1500 mm х височина от 1000 до 2600 mm.

Размери на проходите за двойни врати: ширина от 600 + 600 до 1500 + 1500 mm х височина от 1000 до 2600 mm.

Завършена дебелина на стената: от 90 до 150 мм.

Минималните и максималните размери на прохода се определят от отделните модели.

• Подходящи за системи за домашна автоматизация.
• Ако се използва върху вече инсталирани вградени плъзгащи врати, ширината на прохода се намалява с 80 мм.

Аксесоари:

• Активен инфрачервен сензор с променлива зона за откриване
• Дистанционно управление с карта на приемника с 1, 2 или 4 бутона (Броят на бутоните зависи от броя на рамките, оборудвани с агрегата).

Моторизацията е лесна за инсталиране по всяко време. Моторът е монтиран на релсата, която сама по себе си може да бъде свалена. Свободен избор по отношение на страничните стени.

Система за самозатваряне

Система за самозатваряне

Механизмът за самозатваряне Eclisse е една гениална система, която е напълно затворена в рамката и позволява на вратата да се затвори сама автоматично, без никакъв принос от вас. Тази система може дори да бъде инсталирана последващо, благодарение на патентованата с Eclisse сменяема система за релси.

• Подходящ само за единични дървени врати
• Регулируема скорост на затваряне
• Напълно невидими отвън
• Изисква само 1 см. ширина EclisseRallenty Soft

Rallenty Soft

Футуристично допълнение за всеки Eclisse Single, Double, Luce single, Luce double, Telescopic single, Telescopic double, Unilateral система. Просто плъзнете вратата към нейното затворено положение и в определена точка вратата поема и тихо се затваря. Това наистина е толкова просто!

• Полезни, лесни за използване и повишена безопасност от захванати пръсти, след като сте го използвали, няма заместител
• Може да бъдат инсталирани ретроспективно на съществуващите Eclisse системи Single и Double.

Предлага се в три варианта:

• за врати до 40 кг.
• за врати 40 – 50 кг.
• за използване с механизъм за самозатваряне Eclisse.

Синхронизация на двойна врата

Синхронизация на двойна врата

С тази система отварянето / затварянето на двете врати е свързано така, че да отваряте или затваряте една врата, другата се отваря или затваря.
Системата може да бъде инсталирана в съществуващи рамки, тъй като системата Eclisse има патентовани релси, които могат да бъдат извадени, което ви позволява да ги премахнете и да инсталирате синхронизиращата система.
Координацията на двойната врата позволява двете врати да се отварят и затварят едновременно, като се отваря и затваря само една от тях.
Тази система може да бъде инсталирана последващо, тъй като системата Eclisse разполага с патентована извличащо се трасе, която може да се демонтира, за да се монтира синхронизатора , без да се разбива в стената.

• Кабелът е специално разработен от Eclisse заради неговата сила и устойчивост на опъване във времето. Това е 132-жилен, 2-милиметров неръждаем кабел, снабден с поцинкована 1,5-милиметрова пружина.
• Включително система Rallenty Soft.
• Кабелът е прикрепен към вратата посредством скоба, монтирана централно върху горната част на вратата.

Синхронизация на телескопична врата

Синхронизация на телескопична врата

Системата за телескопична синхронизация отваря и затваря две двойни врати в същата посока, което осигурява много по-плавна и по-безопасна работа. При конвенционален механизъм първата врата се отваря, докато не удари втората врата, след което двете се притиснат обратно. Щом започнете да отваряте първата врата, втората врата също започва да се отваря и те напредват заедно, докато се отворят напълно, без да се повредят, да се ударят или да се връщат назад. Това е много неравномерно и неудобно действие за отваряне и винаги има риск от повреда на вратите. Кабелът е специално разработен от Eclisse заради неговата сила и устойчивост на опъване във времето. Това е 132-жилен, 2 мм неръждаем кабел, комплектован с поцинкована 1.5 мм пружина.

Двойно свързване

Двойно свързване

Това е универсален аксесоар, който позволява да се променят две единични релси в двойна.

• Предлага се за Unico SD и Luce SD.
• Предлага се за масивна и щендерна стена и за различни размери (максимален проход mm 1000 + 1000). Различни от нормалните модели DD, увеличаването на прохода от 50 мм.

Внимание!

При сглобяването на двойна врата с помощта на аксесоара за комплект за свързване на Eclisse, проходът на вратата ще се увеличи с 5 см в сравнение с традиционния модел Estensione DD. Профилите за компенсация трябва да се използват, за да се намали тази разлика в ширината, за да се инсталират стандартни панели и первази за врати. Опаковката включва осем дървени парчета (1000 * 20 mm всяка), които се полагат върху предните системи.

Профил под вратата

Профил под вратата

Профилът под врата предпазва плъзгащият се канал.

• Проектиран е екструдиран алуминиев профил за монтиране на фрезова повърхност на плъзгащите се врати.
• Предпазва плъзгащият канал, като избягва възможното стесняване поради подуване, причинено от абсорбиране на влажността. Гъвкавост и плавност са гарантирани.
• Проектиран е така, че да съвпада перфектно с размерите на водача на вратата, доставяна с рамката.
• За да го монтирате, достатъчно е да нагласите изравнената повърхност на размерите на профила (моля, поискайте техническия лист).